Over ’t pand

’t Handelshuys huist sinds begin 2019 in dat bijzondere grijze pand op de hoek, die ‘met die grote schoorsteen erop’ pal tegenover het nieuwe politiebureau van Uden. Achter de vele toegangsdeuren schuilen verrassend veel werkruimtes, studio’s en ateliers waar mensen en bedrijven hun vakmanschap en kwaliteiten volop de ruimte kunnen geven.

Authentieke elementen, veel daglicht

Het pand heeft een oppervlakte van 6000 m2 en werd gebouwd in 1950. Sindsdien kende het een rijke historie aan invulling en bewoners, waarvan de laatste het ROC opleidingsinstituut. De fabrieksschoorsteen is ondanks diverse verbouwingen altijd gebleven, en ademt niets dan ambacht en nijverheid. Een bijzonder herkenningspunt en het hart van ’t Handelshuys.

Daglicht krijgt volop de ruimte in het pand wat het een ideale werkplek maakt voor de creatieve sector.  Achter de vele toegangsdeuren schuilen zo’n 60 verrassende werkruimtes, waar naar hartenlust kan worden gewerkt door iedereen die zich thuis voelt op deze centrale en levendige plek van Uden. 

Maken, Zaken en Praktijk

Oranje op de plattegrond is het ‘Maken’ gedeelte, bestaande uit werkruimtes, studio’s en ateliers, samen goed zo’n 2000-2500 m2 van het gebouw. Dit is inclusief ’t Machinehuys, een enorme praktijkruimte die straks voor iedereen toegankelijk is. Het blauwe ‘Zaken’ deel is een werkvleugel met 21 kantoorunits. Deze worden verhuurd aan bedrijven en ondernemers die met hun activiteiten dicht tegen het maakconcept aanzitten.

’t Podiumhuys en de Bewonerswinckel

’t Podiumhuys heeft een heel eigen gezicht binnen ’t Handelshuys, met 1400 m2 bedoeld voor entertainment, sport, spel en muziekactiviteiten. Een plek waar talenten onthuld en ontwikkeld worden, een eventlocatie en ontmoetingsplek, een broedplaats voor gezelligheid. Tenslotte is er nog de Bewonerswinckel voor de verkoop van gemaakte zaken. Deze bevindt zich in de centrale ruimte, daar waar mensen van binnen en buiten elkaar ontmoeten voor de lunch of een onverwacht gesprek.

Nieuwsgierig geworden?

Als je enthousiast bent geworden, meer wilt weten of een goed idee hebt, laat dan snel van je horen! Dan kijken we samen wat ’t Handelshuys voor jou kan betekenen en andersom. Gewoon doen!

© Copyright - 'T Handelshuys